17 Temmuz 2011 Pazar

Franck Muller

Yakın dönemde parlayan "Franck Muller" markasını anlamak için, öncelikle kurucusunun hikayesine bakmak gerekir. Çünkü kurucusunun genclik yıllarındaki mekanik ve antika astrolojik parça merakı saatin bu denli ilgi çekici ve tercih edilen bir marka haline gelmesini sağlamıştır.

Franck Muller, İtalyan anne ve İsviçreli babanın oğlu olarak 1958'de dünyaya geldi. Küçüklüğünden beri mekanik parçalara olan merakı ve gençliğinde antika astrolojik parçaları toplaması ile başlayan yolculuk, 1981'de Geneva School of Watchmaking'e giriş yapması ile akademik kariyerkazandı. Eğitim aldığı süre içerisinde kendi saatini ve markasını oluşturma düşüncesiyle çalıştı. İlk yıllarında genel olarak bakım işlerini yürüttü ve 1983'te ilk saatini yapmayı başardı. Franck Muller, 1983 yılında birçok komplike saat mekanizması üreterek saat dünyasına adını duyurmayı başardı. (Tourbillon (1983), Tourbillon ve jumping hours (1986), Tourbillon ve Minute Repeater (1987), Tourbillon, Minute Repeater ve Perpetual Calendar (1989), ...)

Franck Muller
Resim
Franck Muller

Saat mekanizmasındakiş başarılı yükselişi sonunda, 1992 yılında "Master Of Complication" sloganı ile "Franck Muller Geneve" olarak kendi markasını kurdu. Bu tarihten itibaren dünyanın birçok bölgesinde tanıtımlarla adını duyuran Franck Muller, aldığı ödüllerle de saatseverlerin beğenisini ne derece kazandığını ortaya koydu.

Franck Muller Watchland
Resim

Ben de saat koleksiyonuma eklediğim Franck Muller Long Island 1100 d sr (white gold) modeli ile koleksiyonuma çok değer kattığıma inanıyorum. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Franck Muller Long Island 1100 d sr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder